Jalometallien säilytyspalvelu

Pohjoismaiden johtavaa jalometallikonserni K.A. Rasmussen on tuonut Pohjoismaissa ensimmäisenä markkinoille uuden palvelutuotteen, joka mahdollistaa ennen kaikkea suuremmille sijoittajille turvallisen tavan ostaa ja säilyttää kultaharkot. Asiakas voi palvelun avulla myös joustavasti lisätä omistusta, tai myydä K.A. Rasmussen Oy:lle säilytyksessä oleva kulta.

Loomis Suomi Oy säilyttää K.A. Rasmussen Oy:n asiakkaiden jalometalleja (kultaa) sinetöidyissä laatikoissa turvallisesti Loomis Suomi Oy:n pankkiholvitasoisessa tilassa Suomessa. Säilytettävä kulta on Asiakkaan omaisuutta, mutta K.A. Rasmussen Oy:n vastuulla.

Palvelusopimus kattaa säilytyksen lisäksi kullan vakuuttamisen säilytyksessä ja kuljetusten aikana. K.A. Rasmussen Oy on vakuuttanut asiakkaidensa kultaharkot If vahinkovakuutusyhtiössä.

Palvelun hinta perustuu asiakkaan säilytettävän kullan määrään, säilytyksen minimimäärä on 1 kg. Palvelun hinta on 0,5 % (0,4 %  alv 0%) määrän arvosta tai minimissään 620 (500 alv 0%) euroa vuodessa kultaharkkomäärän ollessa alle 10 kg. Asiakkaan säilytettävän kultaharkkomäärän ollessa yli 10 kg on vuotuinen säilytyskorvaus 0,37 %  (0,3 % alv 0%) määrän arvosta. Palvelun hinta perustuu kullan arvoon laskutuskauden alkaessa.

Sopimus on voimassa toistaiseksi. Asiakkaan irtisanomisaika on kaksi (2) viikkoa ennen kolmen (3) kuukauden laskutuskauden loppua. K.A. Rasmussen Oy:n irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta.

Asiakkaalla on myös oikeus siirtää kulta pois K.A. Rasmussen Oy:n säilytyksestä viiden arkipäivän sisällä kirjallisesta ilmoituksesta ja noutaa kulta K.A. Rasmussen Oy:n asiakaspalvelupisteestä. Siirrosta veloitetaan asiakkaalta irtisanomisajan palveluveloituksen lisäksi 186 (150 alv 0%)  euroa.

K.A. Rasmussen Oy:n sitoutuu pitämään luottamuksellisena ja olemaan luovuttamatta ja paljastamatta tietoja asiakkaan säilytyksestä kenellekään muulle kuin Loomikselle.

Hinnat sisältävät voimassaolevan arvonlisäveron, joka on tällä hetkellä 24 %.