K.A.Rasmussen on Pohjoismaiden johtava
jalometallien jalostaja ja tuotteiden toimittaja.

Norjan Hammarin tehtaalta tuotteita teollisuuden tarpeisiin.

Kaikki jalometallituotteemme valmistetaan tehtaallamme ja konsernin pääkonttorissa Hamarissa, Norjassa. Olemme kansainvälinen yritys, jolla on tytäryhtiöitä ja myyntikonttoreita kuudessa eri maassa palvelemassa asiakkaitamme ympäri maailman.


K.A. Rasmussen on Pohjoismaiden johtava jalometallituotteiden ja katalyyttien toimittaja. Platina-, hopea-, kulta- ja seostuotteita toimitetaan teolliseen käyttöön maailmanlaajuisesti.

Jo vuonna 1932 K.A. Rasmussen osallistui Norjassa ensimmäisen typpihapon tuotantoon tarkoitetun katalyyttiharson uraauurtavaan kehittämiseen. Olemme sittemmin työskennelleet jatkuvasti tutkimuksen ja kehityksen parissa ja olleet tärkeä tekijä alan pohjoismaisessa osaamisessa.

Tärkeä osa korkealaatuisten tuotteiden valmitamisessa teollisuuden alalla on raaka-aineen korkea laatu. Juuri tästä syystä keskitymme oman jalostusprosessimme optimointiin varmistaaksemme, että kaikkien tuotannossamme käyttämiemme metallien puhtausaste on vähintään 999,5.

Räätälöidyt katalyyttijärjestelmät
Katalyyttijärjestelmät ammoniakin hapetukseen typpihapon tuotannossa on räätälöity sopimaan tietyn reaktorin erityisolosuhteisiin. Palamisen tuotto, käyttöikä/ pituus, PGM-arvo asennukselle ja metallihävikki on kaikki laskettu parhaan mahdollisen käytön varmistamiseksi.

Tämä otetaan huomioon jokaisessa reaktorityypissä (ilmakehän paine, matala, keskipaine tai korkea paine), jotka vaativat oman erityisen koostumuksensa PGM-harsojärjestelmästä.

Yleiset mitat ja verkkotiedot:

Langan paksuus: Tyypillinen 60-120 µm
Kudotut verkot/harsot: Silmäkoko 16-32 lankaa/cm loimessa upotettuna eli 256-1024 mesh/cm2

Neulotut verkot/harsot: Verkot neulotaan yhdellä tai kahdella lanka-/loimesarjalla. Neulottujen verkkojen paino on kuviosta riippuen suunnilleen sama kuin kudottujen. On olemassa laaja valikoima loimineulekuvioita, jotka tarjoavat joustavuutta mukauttamiseen ja optimointiin.

K.A. Rasmussen on kehittänyt neulotut verkot/harsot siten,  että verkossa on suuri määrä pieniä aukkoja tasaisten virtausominaisuuksien takaamiseksi ja parhaan ammoniakin hapettumiskyvyn saavuttamiseksi. Kulta, hopea, FeCrAl ja kupari voidaan toimittaa myös verkkoina tai harsoina PGM-katalyyttijärjestelmien lisäksi.

Maailmanluokan katalyytit
K.A Rasmussenilla on yli 40 vuoden kokemus hopeakatalyyttien valmistuksesta, joita käytetään formaldehydin (CH2O) valmistukseen metanolin katalyyttisen osittaisen hapetuksen avulla.

Formaldehydi on monien hartsien ja liimojen edeltäjä monille tuotteille rakennus- ja rakennusteollisuudessa, autoteollisuudessa, puuntuotannossa, konservointi- ja desinfiointiaineissa.

Hopeakatalyytillemme on ominaista:

  • Korkea puhtaus – prosessi on helppo sytyttää
  • Korkea ominaispinta – korkea suorituskyky, selektiivisyys ja tuotto
  • Matala irtotiheys – Pieni painehäviö, parempi prosessinhallinta
  • Toimitamme laajan valikoiman fraktioita, joiden avulla voit helposti räätälöidä reaktorillesi optimoidun katalyyttipedin.

Olemme ainoa Karnet® toimittaja, mikä on osoittautunut erittäin hyödylliseksi korvattaessa perinteistä kupariverkkoa.Useat formaldehydin tuottajat ympäri maailmaa suosivat katalyyttituotteitamme sen korkean laadun vuoksi.

Hyväksymme käytettyjä katalyyttejä jalostukseen ja kierrätykseen. Talteenotettu metalli voidaan myydä tai käyttää uusien katalyyttien valmistukseen. Tarjoamme metallitilejä kaikille asiakkaillemme.

Tuotteiden tarjoamisen lisäksi voimme tarjota ammattimaista neuvontaa tuotteissa ja sovelluksissa. Tekninen henkilökuntamme voi auttaa analysoimaan prosessiasi ja siten kehittämään tarpeisiisi räätälöityjä tuoteratkaisuja.

Uusi tuote:  Neulottu hopeaseula Yksinkertaisesti asettamalla puhtaasta hopealangasta valmistettu neulottu seula yläkerroksen ja seuraavan kerroksen väliin, hopeapohja vahvistuu lämpölaajenemishalkeamia vastaan. Ei halkeamia tarkoittaa, että metanoli ei pääse ulos reagoimattomana hopeakerroksen läpi.

Oma laboratoriomme
K.A.Rasmusenilla on oma laboratorio Norjan Hamarissa, joka suorittaa vuosittain yli 20 000 analyysiä.

Laboratoriossamme analysoimme jalometallipitoisuutta, metalliseoksen koostumusta, puhtautta ja epäpuhtauksia sekä analyyttisiä menetelmiä, kuten induktiivisesti kytketty plasmaspektrometria, joka pystyy analysoimaan 70 eri alkuainetta. Käytämme myös LECOa, joka on metallien ja metalliseosten happianalyysi, titraus (hopeaanalyysi) ja kytkentä (kulta-analyysi).
Laboratorio on varustettu kädessä pidettävillä röntgenlaitteilla ja suoritamme fysikaalisia metallurgisia tietoja kovuustesteillä, vetokokeilla ja mikroskopialla.

Analyysitodistukset voidaan suunnitella ja sisältää haluttuja kohteita asiakkaan pyynnöstä.

K.A. Rasmussenilla on oma T&K-osasto, joka keskittyy tuotteidemme ja palveluidemme teknisiin näkökohtiin ja kehittämiseen. Näihin kehitysprojekteihin kuuluu omistautunutta yhteistyötä asiakkaiden kanssa sekä olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden jatkuvaa parantamista.

T&K-osastolla on ydinosaamista metallurgian/materiaalitekniikan ja kemian/katalyysin aloilta. Tämä on erinomainen yhdistelmä edistämään metallituotannon ja tuotekehityksen kehitystä.

T&K-osasto toimii linkkinä muihin yrityksiin ja tekee säännöllisesti yhteistyötä vakiintuneiden T&K-laitosten kanssa. Näitä laitoksia ovat muun muassa Norjan tiede- ja teknologiayliopisto (NTNU), Oslon yliopisto (UiO) ja SINTEF.